Greipel wint ook tweede etappe in Baloise Belgium Tour

André Greipel heeft ook de tweede etappe in Baloise Belgium Tour gewonnen. De 35-jarige sprinter van Lotto Soudal was na een rit van 162 kilometer van Lochristi naar Knokke-Heist de snelste in de massasprint. Wouter Wippert werd tweede in de etappe. Greipel blijft door zijn zege ook aan de leiding staan van het algemeen klassement.

Rob Ruijgh was een van de renners in de vroege ontsnapping. De Nederlander, die in een ver verleden als twingste eindige in de Tour de France, had in de kopgroep het gezelschap van vier Belgen: Quinten Hermans (Telenet Fidea Lions), Johan Jacobs (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice), Jimmy Janssens (Cibel-Cebon) en Quinten Warnier (WB-Aqua Protect-Veranclassic).

De kopgroep werd op twintig kilometer van de streep gegrepen door het werk van Lotto Soudal. De Belgische ploeg hield in de finale alles bij elkaar waarna Greipel het in de sprint afmaakte voor zijn ploeg. Ondanks het matige deelnemersveld was Greipel toch verbaast over zijn overwinning. De Duitse sprinter had in de laatste rechte lijn te maken met een leegloper, maar toch won hij de sprint van de Nederlander Wippert en de Belg Tim Merlier.