FOK! Wat een weer: herkansing voor de onweders?

Hallo!

In het noorden wolkenvelden met nog een enkel licht buitje. In het zuiden nevelig en lokaal mist, de mist lost spoedig op en dan zijn er zonnige perioden. In de loop van de middag kunnen er plaatselijk enkele stevige onweersbuien ontstaan, zeer lokaal mogelijk met hagel. 's Avonds doven de buien vrij snel uit. De maxima lopen uiteen van 20°C op de Wadden tot lokaal 26°C landinwaarts. Er staat een zwakke tot matige oostelijke wind, langs de noordkust wordt de wind later vrij krachtig. In de zuidelijke helft wordt de wind in de middag veranderlijk en langs de westkust steekt een zeewind op waardoor het daar enkele graden afkoelt. Langs de zuidwestkust zou hiermee bovendien mist van zee kunnen binnendrijven.

In de nacht naar zaterdag zijn er in de noordelijke helft wolkenvelden waaruit plaatselijk nog lichte regen kan vallen. Elders blijft het droog en klaart het op. In het zuiden kan een enkele ondiepe mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur bedraagt 12 tot 15°C bij een zwakke tot matige noordoostenwind, langs de noordkust is de wind vrij krachtig.

Zaterdag overdag schijnt de zon volop en wordt het zeer warm. De maxima lopen uiteen van 22°C in het noordelijk kustgebied tot lokaal 29°C dieper landinwaarts. Er staat een overwegend matige (noord)oostenwind. (Bron: KNMI)

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3

Nederland
 

Mindgames in Kempen (Foto: spylacopa_68)
Deze zonnige foto maakte Spylacopa_68 in Kempen bij de Mindgames. ( Foto: Spylacopa_68)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!