Scott Baio niet vervolgd om misbruik

De misbruikbeschuldiging van Nicole Eggert aan het adres van Scott Baio zullen niet tot vervolging van de acteur leiden. De actrice liet aan New York Daily News weten dat de openbaar aanklager in Los Angeles haar woensdag officieel heeft laten weten dat de zaak verjaard is.

"Ze zeiden dat ik een hele, hele sterke zaak had, maar dat het helaas te laat was. Anders hadden ze hem zeker vervolgd", aldus Nicole. "Ze zeiden dat ze gefrustreerd waren omdat ze zelden zulke sterke zaken binnenkrijgen. Er waren zoveel getuigen." Een woordvoerder van de openbaar aanklager weigerde het nieuws te bevestigen en verklaarde tegenover de krant dat de zaak in onderzoek blijft.

Het misbruik zou hebben plaatsgevonden tijdens de opnames van sitcom Charles in Charge, waar beide acteurs in speelden. Nicole claimt dat Scott voor het eerst seksuele handelingen met haar verrichte toen zij 14 was en hij 26. Dat zou zich tot haar zeventiende ongeveer eens per week hebben herhaald.

Scott, onder meer bekend van zijn rol als Chachi in Happy Days, ontkent alle beschuldigingen. Wel zegt hij een seksuele relatie met Nicole te hebben gehad toen zij achttien was, de leeftijd waarop dat legaal is in Californië.

Scott Baio niet vervolgd om misbruik
Scott Baio niet vervolgd om misbruik (Foto: BuzzE)