Morata niet naar Juventus: "We hebben al een geweldige aanval"

Àlvaro Morata wordt hevig in verband gebracht met een terugkeer bij Juventus, maar de Italiaanse topclub drukt de geruchten de kop in.

Morata maakte vorig jaar voor 66 miljoen euro de overstap van Real Madrid naar Chelsea, maar hij kan daar maar moeilijk aarden. De geruchten over een snel vertrek uit Londen spelen al weken en Juventus zou één van de gegadigden zijn aangezien hij daar al twee seizoenen speelde. Woensdag werd de Spaanse spits zelfs gespot met de technisch directeur van de Italianen, maar algemeen directeur Giuseppe Marotta ontkent in alle toonaarden. "We willen niemand misleiden", stelt hij.

“We zitten inmiddels in de belangrijkste fase van de transferperiode en dus wordt Juventus, zoals altijd, elke dag in verband gebracht met een hoop verschillende spelers. Dit gaat ook op voor de affaire Morata die vandaag op de agenda staat. Feit is dat alle spelers die in de afgelopen jaren bij Juventus zijn vertrokken, met warme gevoelens terugdenken aan de club”, legt de sportbestuurder uit tijdens een persconferentie.

Marotta doet al het schrijven over een eventuele overgang af als een gerucht die hij wil ontkennen. "Dit zijn echter slechts geruchten die ik wil ontkennen, aangezien we niemand willen misleiden. We hebben al een geweldige aanval van internationale klasse, dus dat is een linie die we niet per se hoeven te versterken. Op dit moment lijkt iedere operatie die in die richting wijst dus een utopie”, aldus de algemeen directeur. Daarmee loopt hij wel het risico dat de spits opduikt bij de concurrentie, want AC Milan wordt net als Atlético Madrid genoemd.

De bestuurder sluit ook uit dat een vertrek van bijvoorbeeld Mario Mandzukic of Gonzalo Higuain ervoor zou zorgen dat Juventus alsnog bij Morata uitkomt. Namens Juventus geeft hij aan dat Mandzukic graag wil blijven en Higuain is simpelweg niet te koop, stelt hij. "Dat geldt ook voor Douglas Costa, want jullie weten dat we hem het afgelopen seizoen hebben gehuurd. We hebben een optie om hem definitief over te nemen. Hij is nu nog speler van Bayern München, maar we zullen hem tussen nu en 30 juni zeker officieel inlijven. Dus hij zal hier volgend seizoen zeker ook spelen.”