Santos wil niet aan Barcelona verkopen door gedoe met Neymar

Barcelona heeft interesse in Rodrygo, maar zijn club Santos wil het toptalent niet verkopen omdat men de transfer van Neymar nog niet is vergeten.

De Braziliaanse club liet Neymar vijf jaar geleden naar Camp Nou vertrekken, maar heeft nog altijd een rechtszaak lopen bij de FIFA. De club meent nog 14.5 miljoen euro van Barcelona te moeten krijgen. Een gedeelte daarvan, 4.5 miljoen, rekent Santos voor een beloofde vriendschappelijke wedstrijd die nog altijd niet is gespeeld. "Er staat geen vergadering op het programma, aangezien er nog een zaak loopt tegen Barcelona", stelt voorzitter José Caros Peres tegenover Globo Esporte. "Wij willen 14.5 miljoen euro ontvangen. Pas als zij betalen, kunnen we over andere dingen praten."

De zeventienjarige Rodrygo zou verder in de belangstelling staan van clubs als Manchester City en Paris Saint-Germain. Santos is zich bewust van die luxesituatie en wil de linksbuiten voor een zo hoog mogelijk bedrag verkopen. De club zag concurrent Flamengo 45 miljoen euro vangen voor de jonge Vinicius Junior en wil een vergelijkbare deal maken. "Rodrygo is nu al een ster, iedereen weet dat hij zeer getalenteerd is. Wij kunnen nu verwijzen naar Vinícius Júnior, die ook op zijn zeventiende werd verkocht. We kunnen nog geen deal sluiten, maar er is zeker interesse.”

De voorzitter schermt met interesse van 'vijf of zes grote clubs' die zaken willen doen met Santos. "Wat Barcelona betreft gaat het natuurlijk ook om de belangen van onze aandeelhouders, maar wij gaan de onderhandelingen niet openen omdat dat onverantwoord zou zijn. De FIFA staat het ook niet toe”, sluit Peres af. Rodrygo kan Santos na zijn achttiende verjaardag, op 9 januari 2019, verlaten en ligt nog tot medio 2022 vast bij zijn huidige werkgever. Het talent heeft een transferclausule van vijftig miljoen euro in zijn contract staan.