Formule 2-coureur Markelov over Marko: ''Hij vernietigt de carrière van jonge rijders''

Formule 2-coureur Artem Markelov wil geen zitje bij Toro Rosso. De Rus is bang dat die stap zijn carrière geen goed zal doen omdat Red Bull-adviseur Helmut Marko weinig geduld heeft bij slechte prestaties.

Markelov werd in 2017 tweede in het F2-kampioenschap en is een van de rijders die genoemd wordt om in de toekomst de matig presterende Brendon Hartley op te volgen bij Toro Rosso. Zelf ziet de Rus dat niet zitten. "Als het aan mij ligt, geven ze dat zitje aan iemand anders", aldus Markelov in gesprek met Sport FM. "Ik ken Dr. Marko. Hij vernietigt de carrière van jonge rijders en ik zit daar niet op te wachten."

De 23-jarige Rus is bezig aan zijn vierde seizoen in de F2 en haar voorloper GP2. In totaal won hij zeven races. Door zijn tweede plaats in het kampioenschap in 2017 verdiende hij een testcontract bij het F1-team van Renault.

Onder leiding van Marko werden vele jonge coureurs opgenomen in het programma van de Oostenrijkse fabrikant van energiedrank, echter vele coureurs verloren ook weer even makkelijk de ondersteuning en bereikten nooit de F1.