'Pereiro staat open voor vertrek uit Eindhoven'

Gastón Pereiro staat mogelijk voor een vertrek bij PSV. De 22-jarige rechtsbuiten laat de mogelijkheden voor een transfer onderzoeken.

Het Eindhovens Dagblad schrijft dat de Uruguayaan zijn zakelijk begeleider Paco Casal aan het werk heeft gezet. De krant schetst dat de aftocht van technisch directeur Marcel Brands daar een reden voor kan zijn. De enkelvoudig international zou altijd veel vertrouwen hebben gevoeld van de bestuurder die zijn carrière vervolgt als directeur voetbalzaken bij het Engelse Everton.

Voor Pereiro ligt zijn toekomst mogelijk in Duitsland, aangezien VfL Wolfsburg eerder al eens interesse in hem toonde. Het is niet duidelijk of die club, of wellicht een andere partij, op dit moment concrete belangstelling heeft. De buitenspeler annex nummer tien is tot zijn teleurstelling niet opgenomen in de WK-selectie van zijn land.

In april liet hij overigens ook al weten dat hij misschien aan zijn laatste maanden in Eindhoven bezig was. "We gaan het zien. Mijn zaakwaarnemer en ik gaan met de club kijken wat het beste voor me is. Ik wil eerst het seizoen bij PSV goed afsluiten en hoop dat ik het WK mag spelen", stelde hij destijds.

Pereiro werd in de zomer van 2015 voor circa zeven miljoen euro overgenomen van Nacional en speelde sindsdien 110 wedstrijden voor PSV. Daarin kwam hij tot 36 doelpunten en 13 assists. Destijds was hij aanvoerder van Jong Uruguay, maar de stap naar een vaste plek ik de A-selectie heeft hij (nog) niet kunnen maken. Hij heeft een contract tot de zomer van 2020 in Eindhoven.