Boogschutter Schloesser in World Cup-finale Antalya

Tijdens de World Cup boogschieten in het Turkse Antalya heeft compoundschutter Mike Schloesser de finale bereikt. De oud-wereldkampioen was in de halve eindstrijd met 148-145 te sterk voor de Iraniër Nima Mahboubi Matbooe, die in de achtste finales nog van Peter Elzinga won.

In de finale neemt Schloesser het vrijdag op tegen de Amerikaan Kristofer Schaff. De derde Nederlander, Sil Pater, werd in de eerste ronde al uitgeschakeld door de Duitser Marcus Laube. Martine Couwenberg, Sanne de Laat en Jody Vermeulen werden bij de dames al vroeg uitgeschakeld.

Bij de recurveschutters hebben twee Nederlandse mannen de kwartfinales gehaald. Sjef van den Berg versloeg onder meer Marcus D'Almeida uit Brazilië, maar moest daarna het hoofd buigen voor de Maleisiër Khairul Anuar Mohamad: 4-6.

Steve Wijler kende een indrukwekkend optreden en stond in de kwartfinales tegenover jeugdolympisch kampioen Lee Woo-seok. Wijler en de Zuid-Koreaan schoten in de eerste drie sets dezelfde score, waarna Lee in set vier drie tienen schoot.

Wijler won de volgende set en dus was een shoot-out nodig, maar daarin ging het fout: Lee schoot een tien, Wijler zag een afzwaaier in de zeven belanden. Jan van Tongeren werd eerder in de knock-outfase al uitgeschakeld door de Italiaanse veteraan Mauro Nespoli. 

Van den Berg, Wijler en Van Tongeren schoten in de kwalificaties van de teamwedstrijd nog een Europees record, maar in de kwartfinales bleek Japan met 1-5 te sterk. Het compoundteam dolf in de kwartfinales eveneens het onderspit en wel tegen de Amerikanen: 234-237.