FC Utrecht strikt jeugdinternational van Dortmund

Het deze transferperiode uiterst actieve FC Utrecht heeft weer toegeslagen. Duits jeugdinternational Jonas Arweiler komt over van Borussia Dortmund.

De Domstedelingen maken via de officiële kanalen bekend dat ze de 21-jarige Duitser hebben verleid tot een tweejarig avontuur. De multi-inzetbare aanvaller sluit in eerste instantie aan bij Jong FC Utrecht. Er wordt echter wel gehoopt dat hij op korte termijn kan aansluiten bij de hoofdmacht.

“Voor de beloftenselectie zien we Jonas als een directe versterking”, legt Jordy Zuidam uit. De directeur voetbalzaken is logischerwijs erg te spreken over zijn nieuwste aanwinst. “Jonas kan op alle posities in de voorhoede uit de voeten. Hij combineert zijn sterke fysiek met voetballend vermogen en heeft daarbij een goed linkerbeen. Er zit, zoals ze dat dan zeggen, een goede kop op.”

Het afgelopen seizoen heeft hij volgens Zuidam wat minder wedstrijden gespeeld dan gehoopt, maar dat was te wijten aan ene blessure. "Inmiddels is hij weer helemaal fit en hem is er alles aan gelegen om te slagen als voetballer. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij met zijn kwaliteiten en potentie het eerste elftal van FC Utrecht kan halen", aldus de beleidsbepaler.

Arweiler maakte in 2013 de overstap van 1. FC Saarbrücken naar topclub Borussia Dortmund. De linkspoot maakte zijn debuut daar niet bij het eerste, maar schopte het van de Onder-17 wel tot de beloften. Ook kwam hij meerdere malen in actie voor de vertegenwoordigende jeugdelftallen van Duitsland.