"Nintendo 64 Classic op komst"

Het is nog maar een paar weken voordat E3 begint, en de geruchtenmolen wordt dan ook flink aangezwengeld. Deze keer lijkt het erop dat er een classic-versie van de Nintendo 64 eraan zit te komen, wat gebaseerd is op een aantal patenten die Nintendo Japan heeft aangevraagd.

In de claim wordt onder andere patent aangevraagd op de software, controllers en de console van de Nintendo 64. Het nieuws moet nog bevestigd of ontkracht worden door Nintendo zelf, maar de timing is opvallend: over een aantal weken begint de E3 en als het ergens een goed moment is om een classic-versie van de Nintendo 64 aan te kondigen, dan is het wel tijdens de Nintendo Direct die dan plaatsvindt.

Dat gezegd hebbende, Nintendo vroeg een soortgelijk patent aan voor de game boy vorig jaar, maar daar is nog steeds geen classic-versie van verschenen. Het kan ook zijn dat Nintendo gewoon haar intellectueel eigendom wil bewaken. De Nintendo 64 zelf is ongeveer 32 miljoen keer verkocht en meesterwerken zoals Super Mario 64, The Legend of Zelda: Ocarina of Time en GoldenEye 007 verschenen als eerste op de console.

Nintendopatent
"Nintendo 64 Classic op komst"