NBA: Rockets vechten zich langs Warriors en maken einde aan thuisreeks

De basketballers van de Houston Rockets hebben in de finale van de Western Conference in de NBA een verrassende overwinning geboekt. De ploeg won wedstrijd vier van de best-of-7-serie op bezoek bij de Golden State Warriors: 92-95, waardoor het 2-2 staat in de serie.

De Warriors schoten uit de startblokken met een 12-0 run, maar langzaam herstelden de Rockets zich. Onder leiding van James Harden werd het gat in de slotfase van de eerste helft gedicht, waarna Houston het heft in handen nam.

Stephen Curry en zijn ploeggenoten pakten het namens de Warriors in het derde kwart weer over, maar toch gaven de Rockets zich niet gewonnen: ze knokten zich langszij en nadat Curry met een halve seconde op de klok een driepunter voor 95-95 net mis zag gaan, was het klaar.

Met de winst van de Rockets komt een einde aan een bijzondere reeks: de Warriors wonnen hun zestien vorige play-offwedstrijden in het eigen Oakland allemaal, een verbetering van het NBA-record van de Chicago Bulls van Michael Jordan en Scottie Pippen, die tot de NBA-titel in 1991 vijftien achtereenvolgende thuiswedstrijden wonnen in de play-offs.

De slotfase van de wedstrijd (Bron: YouTube)