EA verliest licentie PGA Tour aan makers van The Golf Club

De reeks van EA Sports-games gebaseerd op de Amerikaanse golforganisatie PGA Tour lijkt ten einde te zijn gekomen. EA verliest de rechten aan HB Studios.

HB Studios heeft inmiddels al wat ervaring opgedaan met golfgames, en heeft in 2014 The Golf Club uitgebracht. De game werd, samen met zijn opvolger uit 2017, redelijk ontvangen. Aan de andere kant leek EA al een tijdje af te willen van de PGA Tour-licentie, want in de afgelopen vijf jaar werd alleen Rory McIlroy PGA Tour uitgebracht, dat overigens slechts matig werd ontvangen.

The Golf Club 2019, zoals de nieuwe game van HB Studios zal heten, heeft dus de licentie bemachtigd en is deze van plan te gebruiken door in ieder geval zes van de golfbanen uit de PGA Tour te verwerken in hun game. In de game zal je, net zoals echte spelers, door enkele juniortoernooien moeten werken om uiteindelijk in de PGA Tour terecht te komen. Terwijl je dat doet zullen sponsors je prestaties opmerken en je wellicht een financiële injectie willen geven. Het persbericht over de PGA Tour-licentie heeft het dan ook alleen over golfbanen en sponsors, dus het is nog maar de vraag of we ook officiële spelers in The Golf Club 2019 zullen zien.

The Golf Club 2019 zou dit jaar uit moeten komen voor PlayStation 4, Xbox One en pc.