Timmy Simons zet op 41-jarige leeftijd punt achter carriŤre

Timmy Simons heeft zondag een punt achter zijn loopbaan gezet. De 41-jarige middenvelder stopt na 24 seizoenen als profvoetballer.

Simons speelde zondag tegen AA Gent zijn laatste wedstrijd voor Club Brugge en kreeg vijf minuten voor tijd een publiekswissel. De Belg, die vijf seizoenen voor PSV speelde, kwam in totaal tot 431 wedstrijden voor Club Brugge en was daarin 46 keer trefzeker en gaf negen assists.

"Het doet heel raar", vertelt Simons in gesprek met Het Laatste Nieuws. "Voor de match had ik enkele scenario’s in mijn hoofd, maar ik wist niet wat de mensen voorbereid hadden. En dan moet je je nog kunnen focussen op de wedstrijd. Ik heb mijn afscheid altijd ver voor mij geduwd en was er al die tijd niet mee bezig. Nu de druk na de titel verdwenen was, was het niet evident om de focus te houden. Het waren speciale dagen."

Na afloop van de wedstrijd namen zijn medespelers de 94-voudig international op de schouders. "Het mooiste is voor mij de appreciatie die je ziet bij de fans. De mensen glimlachen en zingen, dat doet veel deugd. Nu is het niet de bedoeling om abrupt te stoppen en fit te blijven. Dat kan het beste door nog te trainen en matchen te spelen, maar het zal sowieso niet meer op het hoogste niveau zijn."

Simons gaat na zijn vakantie om tafel met Club Brugge: "Welke functie ik op mij zal nemen, moet nog blijken. Ik moet zelf ondervinden wat ik zal willen doen. Het zwarte gat? Ik heb inderdaad wel heel lang gespeeld. Altijd zat ik in een bepaalde structuur en werd mijn agenda beheerd door iemand anders. Nu is er veel vrije tijd, we zullen zien hoe we dat gaan invullen."