Hockeyers Kampong prolongeren landstitel na winst op Amsterdam

De hockeyers van Kampong hebben de landstitel geprolongeerd na de 3-1 zege in de derde en beslissende finalewedstrijd tegen Amsterdam. Het was een heerlijke combinatie tussen Sander de Wijn en zijn maatje Robbert Kemperman die de beslissende 2-1 betekende. Het is de achtste landstitel voor Kampong in de historie.

De Utrechtse club nam deze keer de voorsprong uit een strafcorner van Amsterdam. Die werd niet goed verwerkt, waarna Kampong snel counterde en Jasper Luijkx de 1-0 aantekende. Kampong was daarna de betere ploeg. Pas aan het einde van het tweede kwart nam Amsterdam langzaam het initiatief over. Vijf strafcorners leverden echter niets op. Vlak voor de rust was het wederom spits Mirco Pruyser die vanaf de achterlijn de bal naar binnen trok en schitterend de 1-1 scoorde.

Amsterdam kreeg nog kansen in het derde kwart, maar een interceptie van De Wijn, na een pass van Verga, betekende de 2-1. De Wijn gaf een slimme pass naar Kemperman, die scoorde. In het vierde kwart was Kampong de gevaarlijkste ploeg. Amsterdam was moegestreden – het had ook een playoff-wedstrijd meer gespeeld in de halve finale – en kon alleen nog een vuist maken toen keeper De Wijkerslooth werd gewisseld. Amsterdam haalde wel diverse strafcorners, maar die leverden niets op. Kellerman kon uit een counter uiteindelijk de bal in een leeg doel tikken, na een hoge bal van Havenga, voor de 3-1. Toen barstte het feest los in Utrecht.

Kampong-Amsterdam 3-1
'10 Jasper Luijkx 1-0
'34 Mirco Pruyser 1-1
'51 Robbert Kemperman 2-1
'69 Bjorn Kellerman 3-1