Koeman doet deur niet dicht voor Van Persie

Bondscoach Ronald Koeman sluit niet uit dat hij Feyenoord-spits Robin van Persie ooit weer oproept voor het Nederlands elftal.

De Oranje-topscorer aller tijden, die in augustus 2017 zijn laatste interland speelde, heeft nooit officieel bedankt voor het Nederlands elftal. "In principe is hij bij mij nu niet in beeld. Ook vanwege het feit wat we allemaal gezien hebben", vertelt Koeman via de officiële kanalen van de KNVB.

"Door fysieke omstandigheden heeft hij weinig kunnen spelen, maar in die wedstrijden is hij wel heel belangrijk geweest. Dat is de kwaliteit van een speler." Toch zet hij de deur voor Van Persie op een kier. "Als hij bewijst wat ik lees, dat hij met een voorbereiding van zes weken een bepaalde fitheid wil krijgen om dan veel wedstrijden te gaan spelen en het dan ook laat zien… Dan zeg ik niet dat ik hem nooit meer zal oproepen, maar dat zal moeilijk zijn."

Koeman vindt het jammer dat Bas Dost onlangs wel afscheid heeft genomen van Oranje. "Iedereen is vrij om wat voor beslissing dan ook te nemen. Ik vind het wel jammer, omdat ik toch het gevoel had met hem een speler in huis te hebben die zeer bruikbaar kan zijn", aldus de bondscoach. "Ik heb niet geprobeerd om hem op andere gedachten te brengen. Hij is oud en wijs genoeg en heeft daar heel lang over nagedacht. Het is zijn beslissing."