FOK! Wat een weer: warm...

In het midden en noorden is het zonnig en droog. In het zuiden zijn er wolkenvelden en in het uiterste zuiden kan er vanochtend af en toe wat lichte regen vallen. Vanmiddag zijn er ook in het zuiden zonnige perioden. In de namiddag en avond kan er in het (uiterste) zuiden een enkele bui, mogelijk met onweer, tot ontwikkeling komen. De middagtemperatuur ligt tussen 22°C in het noordwestelijk kustgebied en 27°C in het midden en zuiden. De wind komt uit een oostelijke richting en is matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig. Langs de kust wordt de wind geleidelijk noordoostelijk.

Vanavond en vannacht neemt de bewolking in het midden en zuiden toe en kan er in het zuiden plaatselijk wat buiige regen vallen. In het noorden blijft het droog en is het helder. De minima liggen tussen 9°C in het noordoosten en 14°C in het zuiden. De wind komt uit oost tot noordoost en is zwak tot matig.

Morgen overdag begint op de meeste plaatsen zonnig en droog. Landinwaarts vormen zich geleidelijk stapelwolken die in de (na)middag en avond in de zuidelijke helft kunnen uitgroeien tot enkele regen- en onweersbuien. De middagtemperatuur ligt tussen 22°C in het noordwestelijk kustgebied en lokaal 27°C in het oosten. De wind is noordoostelijk en matig, in het noordelijk kustgebied af en toe vrij krachtig.

De dagen daarna, zonnige perioden, temperaturen ruim boven normaal en vooral in het zuiden kans op een regen- en onweersbui. In het noorden blijft het nagenoeg droog. (Bron: KNMI)

Fijne pinksteren!

Nederland
 

Portugal II (Foto: Iteejer)
Iteejer geniet volop van zijn vakantie. (Foto: Iteejer)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!