Tauber en Van der Poel derde in WB cross country

Zondag stond de tweede wereldbekerwedstrijd cross country op het programma. De wedstrijd in het Duitse Albstadt werd gewonnen door Nino Schürter. Achter de Zwitser eindigde Stephane Tempier op de tweede plaats. Op plaats drie finishte Mathieu van der Poel. In de wedstrijd voor de vrouwen werd Anne Tauber ook derde.

"Ik denk dat een derde plaats vandaag het hoogste haalbare was", vertelde Van der Poel. "Ik had niet allerbeste gevoel en door mijn polsblessure ook niet de allerbeste voorbereiding. Uiteraard had ik graag gewonnen, maar hier kan ik zeker mee leven."

Halfweg wedstrijd nam Mathieu even de leiding, maar toen Schürter en Tempier op drie ronden van het einde versnelden, moest de Nederlander passen. "Ik heb even zelf versneld, maar dan had ik problemen met mijn schoen. Dat moest ik zelf oplossen. Maar daar lag het zeker niet aan. Toen zij aanvielen, koos ik ervoor om mijn eigen tempo te rijden. En dat bleek genoeg voor een derde plaats."

De wedstrijd bij de vrouwen werd gewonnen door de Zwitserse Jolanda Neff. Op meer dan twee minuten werd Yana Belomoina uit Oekraïne tweede. Daarachter finishte Anne Tauber op de derde plaats. In de eerste WB-wedstrijd van het seizoen werd de Nederlandse ook al derde.

Volgende week is in het Tsjechische Nové Mesto de derde wedstrijd van het seizoen.