Perfecte run in Beat Saber VR is fantastisch

Star Wars meets Guitar Hero, zo luidt de elevator pitch voor de virtual reality-game Beat Saber. Beat Saber is een 'VR rhythm'-game die sinds enige tijd te verkrijgen is als Early Access game en kortstondig de hoogst gewaardeerde titel op Steam was. Iemand heeft een perfecte playthrough van een level op YouTube gezet en het resultaat mag er zijn.

De beelden zijn bewerkt met LIV, een programma om mixed reality op te kunnen nemen, en daarnaast wordt er gebruikgemaakt van een green screen. In Beat Saber moeten spelers vanuit een specifieke hoek inkomende 'noten' kapotslaan met twee light sabers op de maat van de muziek, terwijl ondertussen andere inkomende objecten ontweken moeten worden. Het level begint vrij eenvoudig maar blijf vooral even kijken tot de hectiek losbarst.

Een andere YouTuber maakte een paar dagen geleden al een indrukwekkend filmpje waarin hij op expert mode een level verslaat in 'Darth Maul'-modus, een aangepaste versie van de game waarbij twee light sabers met behulp van ProTube VR aan elkaar gemonteerd kunnen worden om het iconische zwaard van de beruchte Sith Lord uit Star Wars te kunnen namaken. Bekijk die hieronder.

Beat Saber is momenteel verkrijgbaar op Steam voor 19,99 euro. Ondersteunde headsets zijn HTC Vive, Oculus Rift en Windows Mixed Reality headsets.