Bagnaia pakt derde Moto2-zege van het jaar, Bendsneyder 16e

Motorcoureur Francesco Bagnaia heeft zijn derde overwinning in vijf races binnen in het Moto2-seizoen. Op het circuit van Le Mans won de Italiaan de Grand Prix van Frankrijk, waarin alleen Alex Marquez hem gedurende de race het vuur na aan de schenen kon leggen.

Bagnaia pakte vanaf poleposition de leiding en kreeg Marquez, Marcel Schrötter, Brad Binder, Lorenzo Baldassarri en Joan Mir achter zich aan. Xavi Vierge mocht vanaf plek twee vertrekken, maar door problemen moest hij helemaal achteraan het veld starten - waar hij zich wel al snel opwerkte van de 35e naar de vijftiende stek.

Voor Baldassarri was de race na een dikke handvol ronden klaar: de Italiaan schoof onderuit. Vierge zette zijn opmars voort en lag al snel op de achtste plek. Voorin waren Bagnaia en Marquez oppermachtig: het duo had halverwege een forse voorsprong op Schrötter en Mir.

Vierge verschalkte ondertussen ook Oliveira en Romano Fenati en pakte zo de vijfde plek, dertig plekken beter dan zijn startpositie. Bagnaia reed ondertussen langzaam maar zeker weg bij Marquez, Mir en Schrötter duelleerden om de laatste podiumplek.

Bagnaia werd niet meer bedreigd en de MotoGP-coureur van volgend jaar schreef de race op zijn naam, voor Marquez en Mir, die na zijn Moto3-wereldtitel van vorig jaar nu zijn eerste Moto2-podium pakte. Schrötter kwam als vierde over de streep, voor Vierge, die uiteindelijk dertig plekken won.

Bo Bendsneyder streed in de slotfase van de race om een puntje, maar de Rotterdammer eindigde als zestiende, één plek achter de punten.