Vegans krijgen eigen castingbureau

Nederland loopt weer eens voorop met iets. Vegan Casting. Een castingbureau waarbij je als je geen vegan bent niet welkom bent. Het platform biedt een plek voor acteurs, modellen, muzikanten en andere artiesten die er een vegan levensstijl op na houden.

Vegans zijn mensen die niet alleen het consumeren van dierlijke producten (waaronder ook boter, kaas en eieren) achterwege laten, maar eigenlijk helemaal geen dierlijke producten willen gebruiken (leer, wol etc). Kennelijk is er onder filmbedrijven en reclamebureaus een enorme schreeuw naar mensen die - buiten hun werkzaamheden om - een vegan levensstijl hanteren.

De opdrachtgevers van Vegan Casting richten zich op de online advertentiemarkt, maar ook op traditionele media zoals tv, radio en print. Momenteel bouwt Vegan Casting aan haar portfolio. Professionele artiesten zijn welkom zich te melden bij het nieuwe platform. Je moet natuurlijk geen geitenwollensokken, leren riem of gebreide trui dragende milieuverzieker zijn die een glaasje melk drinkt bij het eten, want dan ben je niet welkom bij het niet-zo-inclusieve clubje.

Benieuwd hoe mensen zouden reageren als er een bedrijf opeens geen vegans meer toe zou laten...

Nederland krijgt eerste 'vegan' castingbureau
Nederland krijgt eerste 'vegan' castingbureau (Foto: BuzzE)