Dumoulin: "Eindzege gaat moeilijk worden"

Tom Dumoulin verloor opnieuw tijd in de Giro d'Italia op Simon Yates. Op de beklimming van de Monte Zoncolan verloor hij 37 seconden op de rozetruidrager en kijkt na veertien etappes tegen een achterstand aan van 1.24.

"Ik denk dat het moeilijk wordt om de Giro te winnen, al was de prestatie vandaag gewoon prima. We hebben geleerd dat het heel moeilijk gaat worden", aldus Dumoulin na afloop tegenover de NOS.

Op vier kilometer van de top moest de Nederlander van Sunweb lossen bij Yates, die reageerde op een aanval van Chris Froome. Lange tijd hield Dumoulin het op tien seconden, maar in het laatste gedeelte liep de voorsprong op naar de halve minuut.

"Het is een goed resultaat, maar ik heb wel iets verloren. Ik rijd iets beter dan in de eerste week, maar ik heb geen overschot."

Vooraf werd geschreven dat de Monte Zoncolan de zwaarste beklimming in het wielrennen is. Dumoulin kan dat nu ook beamen. "Hij was nog zwaarder dan ik had gedacht. Ik dacht: dit is gewoon een lange, zware klim. Maar dit was denk ik de zwaarste klim die ik ooit heb gereden."

Ondanks zijn twijfel over de eindzege, wil Dumoulin de handdoek zeker nog niet gooien. "Er kan van alles gebeuren. Ik hoor al aardig wat kuchjes in het peloton, daar ben ik zelf gelukkig van gespaard gebleven."

"Maar ik zal de hoop nooit opgeven. Tot Rome blijf ik elke dag vechten en dan gaan we het wel zien."