Den Bosch naar finale EHCC, Amsterdam faalt na shootouts

Den Bosch heeft zich zaterdagmiddag geplaatst voor de finale van de EuroHockey Club Cup (EHCC). In het Engelse Surbiton won regerend Europees clubkampioen met 3-1 van Club Campo de Madrid dankzij doelpunten van Lieke Hulsen, Ireen van den Assem (strafbal) en Marlies Verbruggen.

Zondag speelt Den Bosch in de finale van de EHCC tegen UHC Hamburg, de ploeg die Amsterdam een kater bezorgde door ze met shoot-outs te verslaan. Vorig seizoen speelden de Bosschenaren ook in de finale tegen UHC Hamburg. Toen won de ploeg van Raoul Ehren – in eigen huis – met 2-1.

Den Bosch staat voor de 20ste keer op rij in de finale van de strijd om de Europa Cup I/EHCC. De laatste keer dat de Bossche ploeg ontbrak in de eindstrijd van het Europese clubtoernooi was in 1998, toen de finale tussen het Duitse Rüsselsheimer en het Engelse Slough werd gespeeld.


Amsterdam heeft zaterdag na shoot-outs van UHC Hamburg verloren, nadat de wedstrijd in de reguliere speeltijd in 1-1 was geëindigd. De ploeg van Rick Mathijssen was de betere ploeg en creëerde de ene na de andere kans, maar trok toch aan het kortste eind. Amsterdam is nu voor het vierde jaar op rij zonder hoofdprijs. Het laatste succes werd in 2014 gevierd met de winst van de EHCC.

Tien minuten voor tijd maakte Charlotte Vega de dikverdiende gelijkmaker, nadat Charlotte van Bodegom in de vijftiende minuut een bal door de benen van Amsterdam-keepster Anne Veenendaal had geslagen.

Tijdens de shoot-out-serie misten Lauren Stam en Maria Verschoor namens Amsterdam. Vorig jaar verloor Amsterdam ook in de halve finale van UHC Hamburg na shoot-outs.