Crusader Kings II wordt een bordspel

Free League Publishing en Paradox Interactive slaan de handen ineen om een bordspel-versie van het populaire grand strategy-spel Crusader Kings II naar de huiskamers te brengen. Tevens is er een kickstarter opgezet om het benodigde geld bij elkaar te sprokkelen, die op het moment van schrijven al meer dan 15.000 dollar van de benodigde 57.000 dollar heeft opgehaald.

Tijdens het spelen kies je een van de meest bekende dynastieën uit de middeleeuwen, die worden bepaald aan de hand van het scenario waar je voor kiest wanneer het spel begint. Aangezien een campaign in Crusader Kings II honderden uren kan duren, proberen Paradox en Free League de game samen te vatten in een bordspel dat ongeveer 2 tot 3 uur kan duren. De game rust op vier pilaren: een focus of karakters (net zoals bij de dynastieën in het originele spel) waarbij intrigue, traits en huwelijken een grote rol spelen; grand strategy; storytelling aan de hand van event-kaarten en een basis in geschiedenis die gebaseerd is op personages die echt geleefd hebben.

Paradox heeft ook gezegd dat Crusader Kings II de eerste game van de ontwikkelaar zal zijn die omgetoverd wordt tot bordspel, dus hoogstwaarschijnlijk kunnen we binnenkort meer titels verwachten. Wanneer de kickstarter wordt gehaald, komt het spel in november uit. Mocht je de neiging voelen om te doneren voor de ontwikkeling, dan is de kickstarter hier te vinden.