Supercars-coureur Kelly wint na 210 races eindelijk weer

In het Australisch V8 Supercars-kampioenschap heeft Rick Kelly eindelijk weer eens een overwinning geboekt. De 35-jarige veteraan en kampioen van 2006 had al sinds Sandown in november 2011 niet meer gewonnen, maar zaterdag was het na 210 races eindelijk weer raak.

Op de Winton Motor Raceway stond zaterdag de eerste van twee races op het programma en het was Scott McLaughlin die lange tijd domineerde. Hij leek op weg naar zijn vijfde opeenvolgende zege, tot de safety car negen ronden voor het einde de baan op kwam wegens een incident tussen Simona de Silvestro en Tim Blanchard.

McLaughlin moest zijn ruime voorsprong door de safety car uiteraard inleveren en bij de herstart ging het fout: binnen twee bochten gingen Kelly, Scott Pye, Shane van Gisbergen en teamgenoot Fabian Coulthard hem voorbij. Kelly sloeg de aanvallen af van Pye - die zelf te druk was met verdedigen ten opzichte van Van Gisbergen - en kon zo eindelijk weer eens als winnaar over de streep rijden.

Het was een perfect moment voor Nissan-coureur Kelly om weer te winnen: eerder in de week gaf Nissan aan na dit jaar uit de Supercars te stappen, waardoor er onder meer voor Kelly onzekerheid is over de toekomst. Zondag gaat de tweede race om 05.35 uur Nederlandse tijd van start, zoals vrijwel elke Supercars-race live te zien op Ziggo Sport.