Actief FC Utrecht neemt Gustafson over van Feyenoord

FC Utrecht heeft Simon Gustafson overgenomen van Feyenoord. Hij kost naar verluidt één miljoen euro.

De Telegraaf maakte vrijdagochtend al melding van de op handen zijnde transfer en de Domstedelingen hebben het nieuws nu officieel bevestigd op de clubsite. De 23-jarige aanvallende middenvelder heeft een contract getekend voor vier jaar.

De Zweeds international komt over van Feyenoord, waar hij op een zijspoor was geraakt. Het afgelopen seizoen werd hij uitgeleend aan Roda JC en daar liet hij een prima indruk achter. Hij scoorde tien keer en leverde ook de nodige assists voor de degradant. Toch kwam hij bij de Rotterdammers niet in de toekomstplannen voor en met nog een eenjarig contract stond hij op de nominatie voor de verkoop.

Bij Utrecht is men echter dolblij om hem te kunnen contracteren. "Met Simon halen we een speler in huis die over bijzonder veel kwaliteit beschikt”, stelt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam op de clubsite. “Hij heeft kwaliteiten om beslissend te zijn in wedstrijden met zijn scorend vermogen en creativiteit. Simon is een rasvoetballer, die na een sterk seizoen bij Roda JC Kerkrade zichzelf graag wil bewijzen en doorontwikkelen bij FC Utrecht. We zijn ervan overtuigd dat Simon voor ons een meerwaarde is en kijken met veel vertrouwen uit naar de samenwerking.”

Met de Utrechters kan Gustafson zich mogelijk verheugen op Europees voetbal. Voor eigen publiek moet de ploeg dit weekend een 3-2 achterstand op Vitesse zien goed te maken in de finale van de playoffs. FC Utrecht verkocht onlangs Zakaria Labyad en raakte eerder al Yassin Ayoub kwijt. Deze week presenteerde het AZ-middenvelder Joris van Overeem en Werder Bremen-verdediger Leon Guwara als nieuwe aanwinsten.