Degradanten ontslaan trainer in Premier League

Stoke City en Swansea City hebben vrijdag bekend gemaakt hun trainer de laan uit te sturen. Beide clubs zijn gedegradeerd uit de Premier League.

Paul Lambert werd vier maanden geleden aangesteld bij Stoke, maar hij kon de club niet behoeden voor degradatie. Zijn club eindigde op de laatste plaats. "Het was zeker niet door een gebrek aan inzet, professionaliteit en toewijding", stelt de club op de officiële kanalen. Toch moet hij het veld ruimen. Bij The Potters staan Bruno Martins Indi, Erik Pieters en Ibrahim Afellay onder contract.

Bij Swansea City, die andere degradant met veel Nederlanders op de loonlijst, klinken woorden van dezelfde strekking om het ontslag te motiveren. Carlos Carvalhal moet vertrekken en de hele technische staf dient zijn voorbeeld te volgen. "We willen graag benadrukken dat we Carlos dankbaar zijn voor zijn enthousiasme, harde werken en toewijding, vanaf het moment dat hij in december bij de club arriveerde”, laat voorzitter Huw Jenkins op de clubsite weten.

“Natuurlijk zijn we teleurgesteld in de degradatie uit de Premier League. Na discussies met Carlos hadden wij het gevoel dat het voor beide partijen beter was om een nieuwe weg in te slaan”, aldus de preses van Swansea, waar Erwin Mulder, Mike van der Hoorn, Leroy Fer, Luciano Narshingh en Kenji Gorré hun brood verdienen. "We gaan nu op zoek naar een nieuwe manager die het team goed voorbereidt op het seizoen 2018/2019."

Beide ploegen hopen na één jaar absentie terug te keren op het hoogste Engelse niveau. Het is nog niet duidelijk wat er met alle Nederlanders gaat gebeuren.