Derde ritzege Viviani in Giro, Van Poppel derde

Elia Viviani heeft de dertiende etappe in de Giro d'Italia gewonnen. Voor de Italiaanse sprinter van Quick-Step Floors was het al de derde keer in deze Ronde van Italië dat hij juichend over de finish kwam. Sam Bennett werd op ruime achterstand tweede, vlak voor Danny van Poppel. In het algemeen klassement verandert er niks.

Andrea Vendrame (Androni Giocattoli-Sidermec), Alessandro Tonelli (Bardiani-CSF), Markel Irizar (Trek-Segafredo), Marco Marcato (UAE Emirates) en Eugert Zhupa (Wilier Triestina-Selle Italia) waren de vluchters van de dag. Het vijftal kreeg vijf minuten van het peloton, maar in het peloton hielden de ploegen van Bennett en Viviani alles onder controle.

Op zes kilometer van de streep was de aanval van de vijf voorbij. Op twee kilometer van de streep nam LottoNL-Jumbo het heft in handen door met vier renners op kop te zitten. Onder de vod van de laatste kilometer probeerde Marco Coledan (Wilier Triestina-Selle Italia) nog een sprint te voorkomen, maar met 500 meter te gaan werd hij ingelopen. De Italiaan Sacha Modolo ging als eerste de sprint aan, waarna Viviani makkelijk eroverheen ging. Het was voor de Italiaan zijn derde zege in de ronde, maar wel pas zijn eerste op Italiaanse bodem. Sam Bennett, goed voor twee ritzeges, kwam duidelijk te kort op de Italiaan.