No Man's Sky krijgt multiplayer

Er valt veel te zeggen over hoe ontwikkelaar Hello Games de exploratiegame No Man’s Sky heeft geïntroduceerd – vooral in negatieve zin. Dat ze er alles aan doen om de game te verbeteren, kan echter niemand ontkennen. 24 juli komt de volgende grote update uit, die echte multiplayer aan de game toevoegt.

Next, zoals de update heet, is al in maart aangekondigd en werd beschreven als de grootste update tot nu toe. Wat dat inhoudt is dus een multiplayer-modus. Hello Games’ mede-oprichter Sean Murray heeft dit bekendgemaakt.

Murray geeft aan dat het team de multiplayer de afgelopen zes maanden uitgebreid heeft getest. Deze geeft de game een beduidend ander tintje. In plaats van helemaal alleen de ruimte te verkennen, doe je dit met vrienden alsof je je in Star Trek waant. “Het is leuk, grappig, spontaan … en best wel heftig,” zegt Murray. “De potentie die veel mensen in No Man’s Sky zagen, komt er nu hopelijk helemaal uit.”

Het lijkt er dus op dat de Next-update ervoor zorgt dat je alles wat je in je eentje doet, nu samen kunt doen. Denk aan bouwen, ontdekken, ruimtegevechten houden. De update komt op 24 juli uit voor Xbox One, PlayStation 4 en pc. Deze is geheel gratis.

No Man's Sky_1