Almere City geeft voorsprong uit handen tegen De Graafschap

Almere City heeft donderdagavond een voorsprong uit handen gegeven in de spannende slotfase van het play-offduel tegen De Graafschap. Het werd 1-1.

In Almere maakten beide ploegen er een leuk duel van met veel strijd, kansen en een heerlijke sfeer op de tribunes. Beide treffers vielen in de slotfase van het duel. De Graafschap was te sterk voor Telstar terwijl Almere City verrassend te sterk was voor degradant Roda JC. Ook nu lieten de teams zien waarom zij in de finale uit mogen vechten wie een ticket naar de Eredivisie verdient.

Voor eigen publiek toonde Almere zich een prima ploeg, maar de Doetinchemmers waren in de openingsfase de bovenliggende partij. Een schot van Tarik Tissoudali ging naast. De thuisploeg werd ook gevaarlijk: Leeroy Owusu bestookte doelman Filip Bednarek en hij wist de inzet te keren.

Na rust kwam het duel los en durfde Almere City wat vaker de aanval te zoeken. Stevige overtredingen aan beide kanten toonden eens te meer dat de belangen groot zijn in de nacompetitie. De Graafschap was twintig minuten voor tijd dicht bij de openingstreffer toen Youssef El Jebli de paal raakte met een kopbal.

Daarna kreeg de thuisploeg weer de overhand en dat leverde vijf minuten voor tijd een voorsprong op. Van der Water leek het duel te beslissen, maar in de blessuretijd kreeg de ploeg van Jack de Gier toch nog twee grote tegenslagen te verwerken. Aanvoerder Tom Overtoom hield een inzet van De Graafschap met de arm uit de goal, kreeg rood en zag Fabian Serrarens de gelijkmaker binnenschuiven vanaf de stip. De return op De Vijverberg volgt aanstaande zondag.