Canadese ijshockeyers spelen Rusland uit WK

Op het wereldkampioenschap ijshockey in Denemarken is olympisch kampioen Rusland uitgeschakeld. In de kwartfinales was Canada te sterk, maar daar was wel verlenging voor nodig.

Colton Parayko zette Canada al binnen vijf minuten op 1-0, maar vervolgens bleef het lange tijd relatief rustig. Pas na ruim een half uur was het Ryan Nugent-Hopkins die de score verdubbelde, maar binnen zes minuten sloeg Rusland terug: Ilya Mikheyev en Alexander Barabanov waren trefzeker.

Via Kyle Turris en Sergey Andronov kwam de 3-3 op de borden, waarna Pierre-Luc Dubois Canada weer op voorsprong zette. Artem Anisimov scoorde kort voor tijd en dus kwam Rusland voor de derde keer langszij, waardoor overtime nodig was. Daarin scoorde Ryan O'Reilly de beslissende goal: 5-4.

In de halve finales speelt Canada verrassend tegen Zwitserland en niet tegen het meer verwachte Finland. De favoriete Finnen kwamen nog wel snel op voorsprong, maar tussen de 29e en 34e minuut scoorden de Zwitsers maar liefst drie keer, waardoor een goal van Mikko Rantanen geen uitkomst meer kon bieden: Zwitserland won met 3-2.

De andere halve finale gaat tussen Zweden en de VS. De Amerikanen gaven een 2-0 voorsprong weg tegen Tsjechië, maar Patrick Kane schoot in de derde periode toch de winst binnen. Zweden had het bijzonder veel moeilijker met Letland dan vooraf gedacht, maar wist met de nodige moeite stand te houden: 3-2.

De hoogtepunten van Rusland - Canada (Bron: YouTube)