Lijnders en N.E.C per direct uit elkaar

Pepijn Lijnders vertrekt bij direct als trainer van NEC. Beide partijen hebben die beslissing donderdag na onderling overleg genomen.

De 35-jarige trainer werd in januari aangesteld als trainer van de Nijmegenaren en kreeg als opdracht mee om met de ploeg te promoveren naar de Eredivisie. N.E.C liep de titel in de Jupiler League mis en werd in de play-offs uitgeschakeld door FC Emmen.

Technisch directeur Remco Oversier geeft, op de officiële clubwebsite, aan afgelopen dagen uitgebreid geëvalueerd te hebben met spelers en stafleden. "Pepijn heeft bij ons gewerkt onder hele lastige omstandigheden, die zijn weerslag hebben gehad op zowel het elftal als op hem persoonlijk. We zijn in de winter bewust met elkaar het avontuur aangegaan, met hoge verwachtingen van beide kanten. Helaas heeft dit voor ons beiden niet uitgepakt zoals we ons vooraf hadden voorgesteld."

"Dit hebben we in alle eerlijkheid met elkaar besproken, waarbij we ook vooruit hebben gekeken en we gezamenlijk tot de conclusie zijn gekomen dat de verwachtingen van de toekomst te ver uit elkaar liggen. Het zegt veel over het karakter van Pepijn dat hij deze moedige stap durft te nemen. Pepijn heeft heel veel energie in zijn werk gelegd en daarvoor willen wij hem van harte bedanken. Wij wensen hem als club veel succes toe in de rest van zijn carrière."

"Ten eerste wil ik mijn directe dagelijkse staf bedanken, zij hebben alles gegeven en waren enorm gedreven om NEC succes te brengen", reageert Lijnders. "Op en top professionals die de club van binnenuit karakter geven. Ten tweede wil ik de club succes wensen, ik had met veel drive door willen bouwen, een nieuw echt NEC team willen vormen maar ik voel dat het beter is om weg te stappen en deur te openen voor een nieuwe trainer/coach die het volledige vertrouwen geniet."

Pepijn Lijnders weg bij N.E.C. Nijmegen. (PRO SHOTS/Joep Leenen)
Pepijn Lijnders weg bij N.E.C. Nijmegen. (PRO SHOTS/Joep Leenen)