‘Competitieve modus Fortnite op komst’

Ontwikkelaar Epic Games heeft afgelopen maart laten vallen dat er een competitieve modus naar Fortnite Battle Royale komt. Hackers en dataminers hebben nu wat meer details over een dergelijke modus gevonden in de databestanden van de razend populaire gratis battle royale shooter.

Met elke update van de game staan hackers te springen om de datafiles te analyseren, op zoek naar nieuwe features, skins of gamemodi. Van die laatste hebben ze er nu een gevonden. Elke gamemodus heeft zijn eigen map en sinds patch 4.2 is daar het mapje “Comp” bij gekomen. Dit kan haast niets anders betekenen dan competitive, ofwel een modus waarin je gekoppeld wordt aan spelers van je eigen niveau en je zo hoog mogelijk op de ranglijst probeert te komen.

Het mapje bevat alleen een solovariant, wat zou betekenen dat je enkel in je eentje kunt spelen en niet kunt samenwerken in een squad met vrienden. Een competitieve modus zou sowieso nieuw zijn voor Fortnite. Tot nu toe worden spelers willekeurig tegenover elkaar gezet, zonder dat er rekening gehouden wordt met de vaardigheden van de betreffende spelers.

Zolang Epic nog niets officieel heeft bevestigd is het afwachten wat de competitieve modus daadwerkelijk in gaat houden. Of het alleen solo competitive is, of dat er ook een squad-modus komt. Het verschijnen van de map in de datafiles lijkt er in ieder geval op te wijzen dat een aankondiging niet lang meer op zich laat wachten.

Fortnite competitive