Fluitende overvaller dwingt lift af van bezorger

Een overvaller bedreigde vannacht een maaltijdbezorger met een mes en wist hem zo op de Zocherstraat in Rotterdam zijn telefoon en wisselgeld te ontfutselen. De dader wist te ontkomen. De politie is op zoek naar hem en spreekt graag met getuigen.

Portiek
Het slachtoffer verklaarde dat hij in de nacht van woensdag op donderdag een maaltijd moest bezorgen bij een portiek aan de Zocherstraat. Hij belde aan, maar nadat er niet werd gereageerd ging hij terug naar zijn auto. Vlak voor hij wilde instappen, werd er gefloten vanuit de deuropening van het portiek. De bezorger ging er vanuit dat dit de man was die de bestelling had gedaan en liep terug.

Lift
In het portiek kwam er een man met een bivakmuts op hem af. Hij bedreigde hem met een mes en eiste zijn telefoon en geld. Het slachtoffer overhandigde hem direct zijn geld, maar zijn telefoon lag nog in de auto. Daarom werd hij gedwongen om naar zijn auto te lopen en in te stappen. Ook de overvaller stapte in.

Nadat de telefoon was uitgezet en overhandigd, moest het slachtoffer de dader enkele straten verderop op de Hendrick Staetsweg afzetten. Vanaf daar is de overvaller lopend vertrokken. Na een kwartier werd de politie gealarmeerd en werd een onderzoek in de omgeving verricht. Helaas werd de dader niet meer gevonden.

Fluitende overvaller dwingtg lift af van bezorger (Foto: stockfoto politie.nl)
Fluitende overvaller dwingtg lift af van bezorger (Foto: stockfoto politie.nl)