Mountainbikegrootheid Absalon stopt ermee

Mountainbiker Julien Absalon heeft zijn fiets aan de wilgen gehangen. De 37-jarige Fransman wordt algemeen gezien als een van de besten ooit in zijn sport, maar een pollenallergie zorgt ervoor dat hij er nu klaar mee is, zo liet hij in Franse media weten.

"Ik ben sinds een jaar of drie allergisch voor pollen uit het gebied van de Middellandse Zee, wat volgens de arts alleen maar erger zou worden", aldus Absalon. "In Heubach, in Duitsland, ontdekte ik dat ik ook allergisch ben voor Noord-Europese pollen. Na een hele sterke start merkte ik dat ik nauwelijks normaal kon ademen, en ik begon bloed te proeven."

De Fransman gaf aan dat het opspelen van nieuwe allergieën telkens weer morele klappen opleverde. Doordat zijn sportieve doelen niet meer bovenaan stonden heeft hij het besluit genomen te stoppen. Absalon wil zich nu vooral gaan richten op Absolute-Absalon, zijn eigen mountainbiketeam. In zijn loopbaan won hij olympisch goud in Athene 2004 en Beijing 2008, terwijl hij voor het tijdperk van Nino Schurter ook nog vijf wereldtitels verzamelde.