Arjen Lubach gaat op theatertournee

Arjen Lubach gaat met een eigen show langs de theaters toeren. Dat vertelde hij in M, de talkshow van Margriet van der Linden.

Arjen Lubach LIVE! is zijn eerste solo-comedyshow. Voordat hij in 2014 overstapte naar de televisie en succes boekte met Zondag met Lubach speelde hij in diverse theaterformaties. "Ik kom uit het theater, misschien zullen heel veel mensen dat niet weten. Dat komt vooral omdat ik in zalen speelde waar ook niemand zat. Ik sta al vanaf mijn 22e in het theater met verschillende groepen, dus het is voor mij bekend terrein", zei Lubach.

Lubach heeft er zin in. "Al die jaren dat ik naar Zeeland reed in een oud Volkswagentje en dat de theaterdirecteur dan zegt: 'O ja het is niet zo goed, er zitten maar zestig mensen. O nee, ik kijk verkeerd, dat is morgen, er zitten er dertig", grapt de comedian. "Nu ik een tijdje televisie heb gedaan, wat altijd hyper-actueel moet zijn, het moet echt over die week gaan, wil ik weer een beetje uitzoomen, iets over de wereld als zodanig of iets persoonlijker worden en daar een show over maken."

De theatertour van Lubach begint op 4 december 2018 en loopt door tot 26 juni 2019.

Arjen Lubach gaat op theatertournee
Arjen Lubach gaat op theatertournee (Foto: BuzzE)