Chelsea-target Sarri gaat verlengen bij Napoli

Maurizio Sarri gaat niet in op de avances van verschillende buitenlandse clubs en zal naar verwachting zijn contract bij Napoli verlengen.

De Italiaanse trainer staat in de belangstelling van Chelsea, AS Monaco en Zenit Sint-Petersburg, maar gaat zijn toekomst tot de zomer van 2021 aan de Napolitanen verbinden, zo kan Goal bevestigen.

Hoewel Sarri de afgelopen jaren de monopolie van Juventus op de Scudetto niet heeft kunnen breken, heeft hij Napoli getransformeerd tot de tweede club van Italië, voor zowel AC Milan als Internazionale. Napoli eindigde de afgelopen twee seizoenen in de Serie A als tweede achter Juventus en hield dit seizoen de gehele tijd de club op la Vecchia Signora, waardoor er een spannende titelstrijd ontstond.

Door die staat van dienst werd hij gezien als een mogelijke vervanger van landgenoot Antonio Conte bij Chelsea, nadat de Italiaan een moeilijk tweede seizoen heeft gehad bij de Londenaren. Maar na een ontmoeting met Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis op woensdag, staat Sarri op het punt om langer in het San Paolo actief te blijven en geïnteresseerde clubs af te wijzen. De ontmoeting, begrijpt Goal, was volledig positief en zal worden gevolgd door een tweede ontmoeting later deze week om een nieuw contract voor de trainer te bevestigen.

Sarri zal naar verwachting een contract tekenen tot de zomer van 2021, waarbij zijn loon stijgt van anderhalf miljoen euro tot vier miljoen euro per jaar. Napoli zal geen ontsnappingsclausule in het contract van de 59-jarige trainer opnemen.