Heracles haalt opvolger Castro uit Duitsland

Heracles Almelo heeft de selectie versterkt met Janis Blaswich. De 27-jarige doelman komt over van Borussia Mönchengladbach.

De Almeloërs moesten op zoek naar een nieuwe doelman nadat Bram Castro te kennen had gegeven de club te zullen verlaten voor KV Mechelen. Blaswich tekent een driejarig contract met een optie voor nog een seizoen bij Heracles.

"Ik ben blij met mijn overgang naar Heracles Almelo", vertelt de Duitser op de officiële clubwebsite. "Mijn doel is altijd geweest om zo hoog mogelijk te spelen. De Eredivisie is een vooraanstaande Europese competitie waarin ik mijzelf kan bewijzen. De goede lijn van het afgelopen seizoen hoop ik bij Heracles Almelo door te trekken. Ik wil me verder ontwikkelen.”

Technisch manager Mark-Jan Fledderus stelt dat de club met Blaswich een moderne keeper in huis haalt. "Naast goede reflexen op de doellijn is hij ook voetballend sterk. Hij bestrijkt een groot gebied buiten het doel en kan in de opbouw als extra man fungeren. Janis kwam op de radar dankzij oud-Heraclied Martin Pieckenhagen. We hebben hem lange tijd gevolgd en zijn overtuigd van zijn kwaliteiten."

Blaswich doorliep de jeugdopleiding van Borussia Mönchengladbach, maar maakte nooit zijn opwachting in de hoofdmacht van de club. Afgelopen seizoen kwam hij op huurbasis uit voor Hansa Rostock in de 3. Bundesliga en kwam tot 37 wedstrijden.