Lekker motorrijden in Ride 3

Ontwikkelaar Milestone heeft aangekondigd dat Ride 3 op 8 november uitkomt. De motorracegame bevat meer dan 230 verschillende motorfietsen en 30 circuits, waarvan 12 gloednieuwe.

Het nieuwe deel in de serie zal verschillende Grand Prix- en Supermoto-circuits bevatten, en verscheidene Country, City, Road en Drag banen. Spelers kunnen hun motor aanpassen met maar liefst 500 verschillende onderdelen. Bovendien is er een speciale Livery Editor die “ongelimiteerde creativiteit” biedt bij het maken van een motorpak, dat je vervolgens kunt delen met mensen online.

De carrièremodus is opgedeeld in een soort boekdelen, waarin de speler het verhaal van een specifieke motorfiets, motorbouwer of circuit voorgeschoteld krijgt. De AI, het schadesysteem en de physics in Ride 3 zijn daarnaast sterk verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. De game wordt ontwikkeld in Unreal Engine 4, waarbij drones gebruikt zijn om echte circuits vast te leggen. Voor het eerst in de serie zal de game ook nachtraces bevatten.

Ride 3 komt op 8 november uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc. De trailer bekijk je hieronder.