Brands verlaat PSV en tekent bij Everton

Marcel Brands vertrekt bij PSV en wordt technisch directeur bij Everton. Dat maakten de Eindhovenaren woensdagmiddag bekend.

De 56-jarige Brands heeft de Raad van Commissarissen inmiddels ingelicht over zijn vertrek. Na acht succesvolle jaren bij PSV noemt hij dat een enorm moeilijk besluit. "Toch denk ik dat dit het juiste moment is om over te stappen", aldus de technisch directeur, die de Eindhovense ploeg dit jaar kampioen zag worden. Onder zijn bewind werd de competitie in totaal drie keer gewonnen en de club mocht in die tijd ook drie keer de Johan Cruijff Schaal bijschrijven en één KNVB beker.

De afgelopen weken deden de geruchten over een overstap naar Engeland al de ronde en die zijn vandaag bevestigd. Brands wordt 'director of football' op Goodison Park. Everton koopt zijn contract af en bouwt met hem verder aan de toekomst. Of hij al een rol heeft gehad in het ontslag van trainer Sam Allardyce is niet bekend. Hij moest vandaag zijn biezen pakken.

Brands had ook de aanbieding om zijn contract bij PSV te verlengen, maar dat heeft hij na rijp beraad naast zich neergelegd. "Ik heb het hier geweldig naar mijn zin en het is echt lastig om iets dat goed is los te laten, maar dat ga ik toch doen", stelt hij op de clubsite. "Ook in mijn functie is de Premier League natuurlijk iets geweldigs. Het is in alle opzichten de grootste competitie ter wereld. Ik krijg nu de kans om daar op mijn manier iets neer te gaan zetten. Daar kijk ik ontzettend naar uit."

De Eindhovenaren nemen met pijn in het hart afscheid van de beleidsbepaler. Hij vervulde volgens het statement een hoofdrol binnen de wederopstanding van PSV als topclub. In de laatste vier jaar mochten de Brabanders drie landstitels bijschrijven. Alleen Feyenoord kon vorig seizoen de hegemonie doorbreken, maar de titel is terug in Eindhoven. Tot tevredenheid van Brands. "We hebben ups en downs gekend, maar wat mij betreft overheersen de positieve gebeurtenissen. Ik kijk na acht jaar met een ontzettend voldaan gevoel terug op mijn tijd bij PSV."Brands verlaat PSV en tekent bij Everton (Pro Shots / Thomas Bakker
Brands verlaat PSV en tekent bij Everton (Pro Shots / Thomas Bakker