NBA: James kan Cavaliers weer niet redden tegen Celtics

De basketballers van de Boston Celtics hebben ook de tweede wedstrijd in de finale van de Eastern Conference in de NBA gewonnen. In de TD Garden in Boston moesten de Cleveland Cavaliers net als in wedstrijd één (108-83) het hoofd buigen, hoewel het verschil nu iets kleiner was: 107-94.

De Cavaliers begonnen goed en vooral LeBron James was met negentien punten in de eerste tien minuten als een dolle bezig. De voorsprong kwam over de tien punten, maar in het derde kwart sloegen de Celtics terug. De thuisploeg kwam alsmaar dichterbij en op 72-71 stonden ze voor het eerst sinds 3-2 weer op voorsprong.

Daar konden de Cavaliers nog een korte tijd wat aan doen, maar in het vierde kwart liepen de Celtics alsmaar verder weg. De 42 punten, twaalf assists en tien rebounds van James waren niet genoeg om vooral Jaylen Brown, Terry Rozier en Al Horford te stoppen, terwijl ook Marcus Smart bij de Celtics bijzonder lekker op dreef was. Het leverde uiteindelijk de winst en dus de 2-0 voorsprong op in de serie, die nu naar Cleveland gaat voor twee wedstrijden.

De beste plays van de wedstrijd (Bron: YouTube)