LB: Paay twijfelde over psychiater

Lekker Belangrijk: Nieuws dat je niet wilt missen!

Patricia 'een beetje zout' Paay moest er wel even over nadenken om op de bank van de psychiater te gaan zitten, maar samen met haar dochter Christina ging ze uiteindelijk toch in therapie.

"Ik heb advies gevraagd aan mijn lifecoach". Ze besloot uiteindelijk naar de psychiater te gaan. "Die keuze werd mede gevoed door de kwaadheid en onmacht die ik vorige jaar voelde," zegt ze, verwijzend naar de geruchtmakende illegale verspreiding van de plasseksvideo die haar naar eigen zeggen mensenschuw maakte. "Iets dat helemaal niet bij mij paste," aldus Paay.

Voor die tijd zag Patricia zichzelf toch vooral als een "leuke, vrolijke en trotse vrouw met een leuk leven, die veel heeft meegemaakt." Over wat ze allemaal met haar therapeut heeft besproken wil ze niet te veel vertellen, maar wel dat ze er een hoop van heeft opgestoken.

"Ik maak de dingen in mijn hoofd een stuk erger of groter dan ze eigenlijk waren. Een belangrijke tip was dat ik moest beseffen dat er nog genoeg mensen in mijn leven zijn die me wel aardig vinden en van me houden."

Bij de pakken neer gaan zitten is geen optie voor de Rotterdamse, die vorige maand haar 69e verjaardag vierde: "Ik ben heel positief over de toekomst. Na het dal komt er altijd weer een berg. Ik ben wie ik ben en dat zal altijd zo blijven. Ik wil mijn vertrouwen in de mensheid weer terugkrijgen, maar dat komt wel goed."

Paay twijfelde wel even over psychiater
Paay twijfelde over psychiater (Foto: BuzzE)