Spirituele opvolger XCOM 'Phoenix Point' uitgesteld

Phoenix Point, het nieuwste project van gamedesigner Julian Gollop, is uitgesteld naar juni 2019. Dat maakte de XCOM-bedenker afgelopen vrijdag zelf bekend in een YouTube-video.

In het filmpje noemt Gallop enerzijds het grote succes dat ze boekten tijdens de crowdfunding-campagne op Fig in 2016, maar anderzijds de keerzijde van de ambitieuze ideeën die ze hebben als nieuwe studio. "We hebben ons ontwikkelteam moeten uitbreiden om de hoge standaarden die we met dit project nastreven te kunnen waarborgen", aldus Gallop in de mededeling.

Julian Gallop noemt Phoenix Point 'een voortzetting en evolutie van eerdere XCOM-games', wat ook wel blijkt uit de gameplaybeelden. Het is de tweede titel van de Bulgaarse gamestudio Snapshot Games, die Gollop in 2013 startte.

Snapshot Games bewees met Chaos Reborn in 2015 als studio de kneepjes van het vak 'turn-based tactics' goed in de vingers te hebben en vond dat het tijd werd voor iets groters en ambitieuzers. Bekijk hieronder wat gameplay terug van een prealfaversie van Phoenix Point.