PVV zegt vertrouwen op in burgemeester Krikke wegens keelsnijder

De Haagse fractie van de PVV zegt het vertrouwen op in burgemeester Krikke, naar aanleiding van een verklaring van het OM met betrekking tot de Syrische keelsnijder die eerder deze maand in Den Haag in het wilde weg op mensen in begon te snijden en steken. Begin maart heeft de politie al een anonieme brief ontvangen waarin wordt gewaarschuwd dat de man van plan is een terroristische aanslag te plegen.

"Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat de politie begin maart een anonieme schriftelijke melding in gebrekkig Engels heeft ontvangen. Daarin wordt gewaarschuwd dat de verdachte van plan zou zijn een terroristische daad te plegen", staat in de verklaring van het OM.

De Haagse PVV zegt naar aanleiding van deze bekendmaking het vertrouwen op in burgemeester Krikke en zal bij de raadsvergadering van 17 mei een motie van wantrouwen indienen.

Raadslid Willie Dille: “De burgemeester heeft de Haagse bevolking bewust voorgelogen door te spreken over een verwarde man terwijl zij nota bene gewaarschuwd was dat hij een aanslag zou gaan plegen. Dit is onacceptabel en levensgevaarlijk. Mensen in Den Haag moeten op de burgemeester kunnen vertrouwen. Dit vertrouwen is compleet weg.”