Laatste twee personages Octopath Traveler getoond

In een nieuwe trailer heeft Nintendo de laatste twee speelbare personages van Octopath Traveler onthuld. Het gaat om Cyrus, een scholar, en Ophilia, een cleric.

Cyrus is op zoek naar een verloren thuis wat oude geheimen kan bevatten. Met zijn path action 'Scrutinize' kan hij informatie van NPC's verzamelen. Ophilia is een diener van de 'Order of the Sacred Flame'. Haar path action is 'Guide', waarmee ze NPC's kan leiden naar een andere locatie. Beide path actions zijn in de trailer in actie te zien.

Alle personages hebben talents die te gebruiken zijn in gevechten of in de wereld. Zo kan Cyrus achterhalen wat de zwaktes zijn van je tegenstanders, terwijl Alfyn potions kan maken. H'aanit kan weer vijanden temmen en gebruiken. Ophilia kan de personages die ze begeleid inzetten in het gevecht, iets wat ook Primrose kan doen. Olberic gebruikt Bolster Defense om zijn team te beschermen. Tressa vindt geld simpelweg door rond te lopen en Therion is in staat om sloten te openen.

De path actions en talents zorgen ervoor dat de speler slim moet zijn met het samenstellen van zijn of haar team. Het wisselen van je team gebeurt in Taverns, waar je ook de verhaallijnen van alle acht personages kan volgen. Zo is het mogelijk om alle verhalen in één playthrough door te spelen.

Octopath Traveler lanceert 13 juli exclusief op Nintendo Switch.