Van Persie: "Ik ben nog te veel liefhebber om al te stoppen"

Robin van Persie gaat nog een jaar door bij Feyenoord. De 34-jarige spits maakte zijn beslissing maandagavond wereldkundig.

Van Persie tekende in januari een contract tot de zomer van 2019 bij Feyenoord, maar hij gaf aan te twijfelen of hij dat contract wel uit zou dienen omdat hij fysieke ongemakken voelde. De kogel is nu dus door de kerk.

"Ik ga door. Ik ben nog te veel liefhebber om al te stoppen", vertelt Van Persie in gesprek met verschillende Nederlandse media. De topscorer aller tijdens van het Nederlands elftal voerde gesprekken met zijn vrouw Bouchra, trainer Giovanni van Bronckhorst en de clubleiding. "Heel goede, eerlijke gesprekken."

"Voor mezelf heb ik steeds de vraag gesteld: waarom ben ik ooit gaan voetballen? Nou, dat was niet perse om een beker boven mijn hoofd te houden. De kern is plezier. Lekker op het veld bezig zijn. Samen beter worden. Uiteindelijk heeft dat plezier de doorslag gegeven. Op de dagen dat ik aan stoppen dacht, voelde dat op een bepaalde manier heel eng. Blijkbaar was ik er gewoon nog niet aan toe."