Fenerbahçe voert druk maximaal op met zevenklapper

Op bezoek bij Karabükspor heeft Fenerbahçe keihard uitgehaald: 0-7. Met die ruime overwinning houdt de ploeg nog een kansje op de landstitel.

Gastheer Karabükspor is de rode lantaarndrager in de Turkse competitie en bood maar zeer weinig tegenstand aan de mannen van Aykut Kocaman. De werkgever van invaller Vincent Janssen wist dat het een ruime zege moest boeken om kans te houden op de landstitel en voldeed glansrijk aan die missie.

De Süper Lig wordt aangevoerd door Galatasaray met 72 punten en Fener rukt dankzij de zevenklapper op naar de tweede plaats. De Gele Kanaries hebben nu net als Medipol Basaksehir 69 punten en een veel beter doelsaldo. Dat kan van belang zijn als de koploper het in de slotronde uit handen geeft.

Met die wetenschap viel Fenerbahçe gepassioneerd aan en al na twee minuten kon de ploeg juichen. Anton Kravchenko maakte een eigen goal en dat werd het startsein van een beschamend optreden voor de club die dit seizoen slechts twaalf punten verzamelde.

Fernandao maakte er na twintig minuten spelen 2-0 van en nog voor rust werd die score verdubbeld. Eerst was het wederom de beurt aan de Braziliaan en Chahechouhe maakte er op aangeven van Roberto Soldado 4-0 van. Kort na rust mocht de Spaanse aanvaller zelf aanleggen voor nummer vijf en een kwartier voor tijd produceerde Nabil Dirar de zesde treffer. Vincent Janssen mocht een klein half uur meedoen en hij verzorgde in de slotfase het laatste doelpunt.

Volgende week besluit Fenerbahçe thuis tegen Konyaspor terwijl Galatasaray op bezoek moet bij nummer zes Göztepe. Basaksehir, werkgever van Eljero Elia en derde titelkandidaat, besluit het seizoen tegen middenmoter Kasimpasa. In eerste instantie is het onderlinge resultaat doorslaggevend en vervolgens het doelsaldo. Fener en Galataray hebben nu exact hetzelfde doelsaldo en speelden twee keer gelijk. Basaksehir kan bogen op een beter resultaat tegen de concurrentie.