LB: Dries Roelvink ruilt zonnebank in voor zonnepanelen

Lekker belangrijk: Nieuws dat je niet wilt missen!

Dries Roelvink staat een moeilijk afscheid te wachten. De altijd gebruinde volkszanger doet donderdag zijn "energieslurpende en schadelijke" zonnebank de deur uit.

Dries kwam tot inkeer door zijn column in Sven Kockelmans Radio 1-programma. "In de uitzending komen de laatste tijd regelmatig gasten praten over energie, klimaat, milieu en dat heeft me serieus aan het denken gezet. Ik heb kinderen en ik wil ze niet achterlaten op een zwaar vervuilde aardbol waar ze later met mondkapjes op door het leven moeten. Eigenlijk zou iedereen dit moeten doen."

De volkszanger neemt geen halve maatregelen: hij ruilt zijn zonnebank in voor zonnepanelen. "Het leek me een enorm gedoe, die zonnepanelen installeren. En welke moest ik dan kiezen?" Van een rondje langs verschillende leveranciers werd Dries niet veel wijzer, tot een van hen de zanger een ruil voorstelde: gratis zonnepanelen in ruil voor zijn zonnebank. "Uiteraard is het een stunt, maar wel een sympathieke en voor het goede doel vind ik! Als mensen zien dat zelfs ík ben overgestapt, dan is er voor niemand meer een obstakel."

Hoewel Dries gehecht is aan zijn gebruinde huidje, denkt hij zijn zonnebank wel te kunnen missen. "Ik heb nu een nieuw appartement mét dakterras waar ik in de echte zon kan bruinen - uiteraard met de juiste factor. En dan liggen er ook nog zonnepanelen naast me die Amsterdam vergroenen én geld opleveren. Zo haal ik écht iets goeds uit de zon."

Dries Roelvink neemt afscheid van zonnebank
Dries Roelvink neemt afscheid van zonnebank (Foto: BuzzE)