'Lieve agent' verkracht verkrachtingsslachtoffer

Het is een fraaie maandagochtend, maar helaas: we gaan weer even een beetje vertrouwen in de mensheid wegnemen. In de Amerikaanse staat Kentucky zit ene John Nissen in de problemen, nadat hij aanbood een verkrachtingsslachtoffer naar huis te brengen.

Nissen is een agent in Hillview en was op het politiebureau aanwezig toen een jongedame aangifte kwam doen: ze zei dat ze was verkracht. Na de nodige gesprekken gevoerd te hebben en de formaliteiten afgerond te hebben bood meneer Nissen aan om haar maar even naar huis te rijden.

In plaats daarvan reed Nissen de jongedame naar het huis van de vermeende dader. Daar vandaan bracht hij haar naar een motel in de buurt, waar hij het slachtoffer zelf ook nog verkracht zou hebben. Tot slot probeerde de agent haar over te halen om geen aanklacht tegen de beide heren in te dienen.

In 2015 kwam Nissen ook al eens in het nieuws en destijds was men juist vol lof over de inmiddels (in elk geval voorlopig) ex-agent. Een vrouw werd onderweg gebeld met nieuws dat haar zus was overleden en in paniek en verdriet zette ze haar auto aan de kant, want verder rijden ging niet.

De politie werd er destijds bij gehaald om haar te helpen en uitgerekend agent Nissen arriveerde ter plaatse. Hij bracht haar tot bedaren, reed haar naar huis en zorgde er onderweg voor dat ze genoeg dronk - het was snikheet - en dat haar familie op de hoogte was. 

Het leverde Nissen veel lof op, maar inmiddels zijn de reacties op het bericht van destijds vooral omgeslagen in afschuw.