Stunt Duitse ijshockeyers mag niet baten, VS weer op stoom

Op het wereldkampioenschap ijshockey in Denemarken heeft Duitsland voor een flinke stunt gezorgd. De ploeg won in februari weliswaar verrassend zilver op de Olympische Spelen, dat was zonder NHL-spelers in de gelederen van de eigen ploeg en die van de tegenstanders.

Op het WK zijn de NHL-sterren er wel - op die van de vier resterende play-offteams na - en de tegenstander van zondagavond, Finland, heeft daar flink wat voordeel van. De ploeg was dan ook favoriet tegen Duitsland en kwam snel op voorsprong, maar de Duitsers draaiden het om: 2-1.

Carolina Hurricanes-speler Sebastian Aho schoot zijn ploeg kort voor tijd langszij, waardoor overtime nodig was. Daarin waren het - hoe kan het ook anders - toch de Duitsers die wonnen: Markus Eisenschmid scoorde de goalden goal op aangeven van olympische ster Dominik Kahun, die onlangs een contract tekende bij de Chicago Blackhawks en dus de overstap maakt naar de NHL.

De Amerikaanse ploeg bleef ondertussen scoren als een malle. Na vier treffers kon Noorwegen zich op het scorebord spelen, waarna nog eens vier Amerikaanse goals volgden. De Noren kwamen dankzij de gebroeders Ken André en Mathis Olimb op 8-3, waarna Neal Pionk de 9-3 eindstand voor de Amerikanen op de borden bracht.

In groep B zijn de Verenigde Staten en Finland zeker van de kwartfinales, Denemarken, Canada en Letland strijden om de overige twee plekken en Duitsland is ondanks de knappe zege uitgeschakeld. 

Tsjechië won in groep A onder meer door twee rappe goals van Boston Bruins-ster David Pastrnak met 6-0 van Frankrijk, terwijl Zweden de Zwitsers met 5-3 de baas was. Zweden, Rusland en Tsjechië zijn in de groep zeker van de kwartfinales, Zwitserland en Slowakije vechten om het vierde ticket, waar ook Frankrijk nog een klein kansje op heeft.

De hoogtepunten van Duitsland - Finland (Bron: YouTube)