Roda JC gedegradeerd na nederlaag tegen Almere

Voor Roda JC is het doek gevallen in de eredivisie. Na een 0-0 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Almere City werd er thuis met 2-1 verloren. De Limburgers degraderen daardoor voor de tweede keer in hun bestaan naar de Jupiler League.

Almere kwam halverwege de eerste helft op 0-1 voorsprong door een doelpunt van Silvester van der Water. Roda JC had vanaf dat moment dus twee doelpunten nodig en moest risico gaan nemen. In de 53e minuut kwam het op gelijke hoogte dankzij Dani Schahin en vanaf dat moment had het dus nog ongeveer veertig minuten voor nog een doelpunt.

Almere bleef echter uit de counter dreigend en deelde kort voor tijd de genadeklap uit, toen Faris Hammouti van dichtbij uithaalde. Daardoor is Roda JC gedegradeerd en mag Almere City het komende week gaan opnemen tegen De Graafschap om te bepalen wie er komend seizoen mag uitkomen in de eredivisie.

Roda JC-speler Simon Gustafson treurt na degradatie (Pro Shots / Henk Korzelius)